Your browser does not support JavaScript!
Vluchtelingen

Vluchtelingen

Vanaf 1933, toen Hitler aan de macht kwam en in het bijzonder nadat er in Duitsland steeds meer anti-Joodse maatregelen ingevoerd werden, vluchten steeds meer Duitse Joden weg uit Duitsland. Een deel van Hitlers beleid is gericht op het wegdrijven van Poolse Joden uit Duitsland.

De grootste instroom van vluchtelingen naar Tilburg was rond 1934/1935 en 1940/1941. Dit had te maken met de situatie in Duitsland: op 1 april 1934 werden de eerste anti-joodse maatregelen ingevoerd en op 15 september 1935 werden de Neurenberger wetten in Duitsland van kracht, waarbij de burgerrechten van Joden werden ontnomen. In 1939 begon de oorlog in Duitsland en vluchtten veel mensen nog naar Nederland.

Plattegrond

Hiernaast een plattegrond met de locaties van herkomst van de joodse vluchtelingen, die tussen 1930 en 1945 naar Tilburg kwamen. Door op een icoon te klikken wordt zichtbaar wie waar vandaan kwam.

tekst

tekst

Hebt u informatie over iemand die naar Tilburg is gevlucht? Wij willen het graag weten. Stuurt u alstublieft een mail met uw informatie naar info@joodsmonumenttilburg.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Copyright Jardena Gil. 2018